sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kuvauksia ja kesäkuumaa

Tällä hetkellä tärkein tehtäväni täällä Milanossa on pyrkiä kasvattamaan laaja ja vahva mallikansio, mikä käytännössä tarkoittaa kuvauksia, kuvauksia, kuvauksia ja vielä vähän kuvauksia. Olen tyytyväinen, että bookkerini Alexander pitää minut kiireisenä ja järjestää minulle näitä tilaisuuksia! Ensimmäinen pikainen kuvaukseni oli silloin heti ensimmäisenä maanantaina (alla muutama kuva siitä setistä) ja perjantaina puolestaan oli ensimmäinen varsinainen testikuvaus. Nyt olen juuri palannut asunnolle tämän päivän kuvauksistani ja huomenna iltapäivällä menen tapaamaan minua tiistaina kuvaavaa valokukuvaajaa.

© Daniele Rossi

© Daniele Rossi

Testikuvauksissa asiakkaana toimii malli ja hänen edustamansa mallitoimisto. Tarkoituksena on tehdä tätä mallia varten kuvia, joissa hän näyttää parhaalta mahdolliselta itseltään useissa erilaisissa tyyleissä. Tämä oli nimenomaan perjantain kuvaukseni tarkoituksena. Kuvauspaikkana toimi Elephant Studios, jossa kaksi nuorta italialaista miestä, kuvaaja ja stailisti, odottivat minua ja meikkaajaa saapuviksi. Meikkaajalla oli ongelmia löytää paikalle studiolle, joten aloitimme ilman häntä kuvaamalla luonnollisia meikittömiä kuvia. Päälläni oli muhkea villamekko ja super korkeat korkokengät, jotka saivat sääreni näyttämään megapitkiltä!

Meikkaajan saavuttua minulle laitettiin ensin kevyt beauty-meikki ja kuvattiin vähän sporttisempaa lookkia, jossa leikin lattialla ketarat levällään venytteleväni salitreenin jälkeen. Eeeiii ehkä minulle kaikkein kaikkein luonnollisin olotila, mutta meillä oli hauskaa! Kuvauksen edetessä vaatteet vaihtuivat ja meikkiä lisättiin. Yhdessä vaiheessa otettiin suuren vihreän takin kanssa pysäytettyä liikekuvaa ja yhdessä vaiheessa pyörin lattialla neonpinkissä silmämeikissä. Viimeisessä kuvaussetissä tukkani kasteltiin ja silmiini laitettiin mustaa isolla kädellä. Näistä viimeisen setin kuvista näin muutaman ja jälki näytti erittäin hyvältä! Kuvaaja sanoi valmistelevansa kuvat viikonlopun aikana, joten huomenna saattaa olla jo nähtävissä muutakin kuin tämä viimeisestä meikistä näpsäisemäni vakava selfie.




Lauantaina oli vapaapäivä ja aivan upea ilma! Ei päiväni ihan täysin vapaa ollut, sillä minulla oli aamulla yksi casting, mutta yhdellä metrolinjalla paikalla köröttely ja kaupungilla kävely kauniissa ilmassa ei tuntunut kovin raskaalta. Koska olen unohtanut aurinkolasini Suomeen, lainasin Isabelin aurinkolaseja matkani ajaksi.

Super Fly matkalla valloittamaan castingin!

Kyseessä oli kenkäbrändin casting ja suunnittelija piti minusta sen verran, että pyysi minua sovittamaan mallistonsa kenkää. Kenkä kuitenkaan ei mennyt jalkaani, joten ilmeisesti en tällä kertaa ollut oikea Tuhkimo.

Iltapäivällä minun oli tarkoitus kiltisti kirjoitella esseitäni asunnolla, mutta kaunis ilma houkutteli meidät kaupungille. Saksalainen Isabel oli saanut Vogue Italian kuvauskeikan, joten hän lensi lauantaina aamulla Lontooseen kuvauksiin. (Hassua, Vogue Italia ja Italiassa ollaan, mutta Lontooseen on lennettävä). Matkaan lähdimme siis kahdestaan Belgialaisen Isabelin kanssa ja muutama toimistomme miesmalleista liittyisi seuraamme myöhemmin.

Matkustimme metrolla Porta Genovaan, alueelle, jossa Milanon kanaalit sijaitsevat. Kanaalien varrella on paljon pieniä ravintoloita ja baareja ja nyt minäkin alan ymmärtämään, miksi paikalliset aluetta kehuvat. Onhan se kaunis! Lauantaina kanaalin varrelle oli pystytetty markkinat ja päädyimme puolivahingossa myös paikallisille ruokamarkkinoille. Ruokamarkkinat pidettiin sisällä vanhassa latorakennuksessa, jonka ulkopuolelle oli pystetty kymmenittäin pöytiä ja tuoleja. Paikalliset ostivat ladossa olevista kojuista ruokaa ja viiniä ja istuivat auringossa nauttien päivästä. Belgiassa syödään paljon mereneläviä ja ilmeisesti osterit ovat Isabelin suurinta herkkua. Näitä herkkupaloja sai ruokamarkkinoilta huomattavan edulliseen hintaan, joten minäkin lupauduin maistamaan pienestä epäröinnistä huolimatta.




Ostereita ja merietanoita sekä kaupanpäällisiksi saamamme katkaravut

Saimme useamman tunnin kulumaan markkinoilla kierrellessämme. Isabel etsi veljelleen syntymäpäivälahjaksi nahkaista lompakkoa ja metsästysoperaation välissä istahtelimme vuoroin aurinkoon ja vuoroin varjopaikkaan huilailemaan, Täydellinen lompakko löytyi ja kello alkoi lähestymään kuutta, mikä tarkoitti "aperitivo" -aikaa!



Aperitivo on perinteikäs italialainen tapa viettää iltaa ja nauttia olostaan. Wikipedian mukaan aperitiivi on ennen ateriaa nautittava alkoholijuoma, jonka yhteydessä usein tarjotaan alkupaloja. Käytännössä se täällä tarkoittaa sitä, että ostat yhden juoman hieman korkeampaan hintaan, jolloin saat syödä seisovasta pöydästä kaikkia italialaisia herkkuja niin paljon kuin jaksat. Tarjolla oli erilaisia salaatteja, erilaisia pastoja, focacciaa, kinkkuja, juustoja ja jälkiruoaksi tiramisua. Miesmallit liittyivät kanssamme aperitiiville ja vietimme hauskan illan kanaalin rannan espanjalaistyylisessä ravintolassa italialaisia herkkuja nauttien.





Meillä molemmilla seuraava päivä oli työpäivä, joten auringon laskiessa lähdimme takaisin asunnolle nukkumaan.


Vielä on vaikeuksia tunnistaa nämä kanaalit, mutta tämä ilmeisemmin on kanaalien sulkualue, eli Darsena del Naviglio. Kahdesta kanaalista suuremman rannassa on ravintoloita ja se on nimeltään Naviglio Grande.
Tänään sunnuntaina minulla oli kuvaukset, joista en sinne mennessäni tiennyt muuta kuin osoitteen ja kuvaajan nimen. Osoittautui, että tarkoituksena oli ensin ottaa kansiotani varten muutamia yksinkertasia kasvokuvia luonnollisessa meikissä, minkä jälkeen tarkoituksena oli beauty editorial -kuvaukset neonvärien ja uv-valon avulla. Ja nimenomaan "tarkoituksena oli", sillä loppujen lopuksi uv-valolamppua ei saatu toimimaan, joten neonvärikuvausta ei voitukaan toteuttaa. Lennosta kuvaaja ja meikkaaja päättivät, että tehdään sitten normaali beauty editorial -kuvaus vähän ronskimmalla meikillä. Luonnolisen meikin jälkeen super mukava nuori meikkaaja, jonka kanssa hassuttelin koko päivän,  taikoi kasvoilleni neljät erilaiset ja aivan eriväriset lookit. Luvassa taas aivan upeita kuvia! Tässä vielä esimauksi muutama meikkaajan päivän aikana napsima kuva.

MUAH: Giada Venturotti

Working it!
MUAH: Giada Venturotti

Sain sotkea huulipunan viimeiseen settiin!
MUAH: Giada Venturotti


Ps. Täältä ei saa kunnon kaurahiutaleita! Ainut vastaava, josta pystyin valmistamaan aamupuuroa, oli tällainen kokoonsa nähden harvinaisen kallis pakkaus vakuumipakattuja kaurahiutaleita. Italialaiset ei taida syödä puuroa?


2 kommenttia:

  1. Sun työ on vähän erilaista kuin minun: hienoja meikkejä ja koekuvauksia versus lasten kanssa pallon potkiminen sateessa ja pastan keittäminen... mutta molemmilla taitaa olla silti mukava ja erilainen kesä tiedossa :) Milano on kyllä todella ihana kaupunki ja ainakin siellä on lämmintä.

    Tuo kaurapuuron puuttuminen kyllä sivaltaa syvältä, olin maailman onnellisin, kun löysin täältä kaupasta hyvää ja oikeasti tummaa ruisleipää!

    VastaaPoista
  2. Voi enpäs ollut aikaisemmin huomannut, että sunkin seikkailusta on blogi - ja millä ihanalla kielellä se onkaan kirjoitettu! Musta tuli juuri sun vakiseuraaja :)

    Vähän kyllä tuo kaurapuuron puuttuminen kirpaisee, kun runsaan vuoden päivät en ole aamuisin mitään muuta syönytkään. Muuten täällä on kyllä kaikin puolin varsin ihanaa. Toivottavasti sinäkin vielä selätät sen kympin tytön! ;)

    VastaaPoista