sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Mallit Milanon yössä

Milanossa mallien klubeilla käyminen ei ole aivan yksinkertainen asia, sillä Milanossa on paljon "promoottereita". Promoottorit ovat henkilöitä (lähes poikkeuksetta miehiä), joille maksetaan siitä, että he tuovat malleja klubeille ja ravintoloihin. Mallit saavat kaiken ilmaiseksi: heille kustannetaan sisäänpääsyt, ruoat sekä juomat ja matkat taittuvat kätevästi promoottorin kuljettajan kyydissä. Ongelma on siinä, mitä promoottorit haluavat malleilta vastapalvelukseksi. Osa promoottoreista ei halua mitään, mutta osa promoottoreista yrittää vietellä malleja omaan mallikokoelmaansa, mikä on ainoastaan inhottavaa, mutta traagisemmassa tapauksessa promoottorit saattavat yrittää lisätienestien toivossa juottaa malleja niin humalaan, että he saavat myytyä tytöt jonkun paljon tarjoavan miehen matkaan.

Osa malleista tykkää hengata promoottorien porukoissa ja suurin etu siinä on, että pääsee mukavasti porukkaan, jossa on paljon muitakin malleja ja valmista ohjelmaa tarjolla joka päivälle. Osa promoottoreista on oikeasti mukavia ja he järjestävät erilaista ohjelmaa aina Como-järvi retkistä huikeisiin kattoterassiuima-allasbileisiin. Ongelmana on kuitenkin tunnistaa, kuka promoottereista on oikeasti mukava varsinkin kun suurin osa heistä vaikutta enemmän tai vähemmän limaisilta.

Meidän linjauksemme on ollut alusta asti selvä: ei promoottoreita. Promoottorit kiertävät tuntemiensa mallien kanssa suurimmissa castingeissä yrittäen värvätä lisää malleja porukkaansa. He ovat erittäin sitkeitä yirtyksissään aina ärsyttävyyteen asti ja ainoa keino päästä heistä eroon on todeta tylysti: "I don't do promoters."

Eilen meillä kaikilla oli vapaapäivä ja päätimme lähteä porukalla ulos tutustumaan Milanon yöelämään. Illanviettoomme liittyi myös asuntomme uusi asukas, puolalainen tyttö Malgorzata, jota kutsumme yksinkertaistussyistä nimellä Mal. Hän on aikaisemmin pysytellyt paljon omissa oloissaan ja oli ihanaa, että hänkin nyt uskaltautui mukaamme ja rentoutui hieman. Ensin oli kuitenkin käytävä kaupassa ja haettava hemmotteluherkkuja (viiniä ja jäätelöä).

Via Guglielmo Silva 43:n kokoonpano:
Isabel, minä, Isabell ja Mal

The Beast!

Vietimme super kivan illan keskenämme: me juttelimme, nauroimme, lauloimme, tanssimme ja unohdimme koko Euroviisut. Pakko nyt aihetta läheltä liipatessani todeta, että me suomalaiset tietämättämme olemme melkoista Euroviisu-kansaa! Ainut minun kanssani Euroviisuja kohtaan kiinnostusta osoittanut oli saksalainen Isabell ja aikaisemmin viikolla yrittäessäni keskustella meikkaajan kanssa lähenevistä Euroviisuista, ei tämä edes ymmärtänyt, mistä minä puhuin.

Meillä oli kaikilla lainassa toistemme vaatteet (kätevää kun on kämpällinen saman kokoisia tyttöjä) ja totta kai kuvia oli otettava, vaikka silmät ehkä vähän jo viinistä kiilsivätkin.





Tutkimme internetistä Milanon erilaisia klubeja ja päädyimme lähtemään Byblos-nimiselle klubille, jota kuvailtiin matkustussivuston (http://www.justluxe.com/travel/413__milan/116__nightlife.php) kuvauksessa seuraavanlaisesti:

"Byblos Milano was built around the ambition to create a unique place where fashion, art, design, music and people form a new dimension of inspiration and entertainment. An innovative structure completely new in Milan; a space designed to create continuity between interior and exterior, with a series of levels that blend into a glass dance floor suspended over the water."

- Sinne siis!

Yllättäen kello läheni uhkaavasti keskiyötä, mikä tarkoittaa päivän viimeisten metrojen kulkemista. Lähdimme juosten metroon ja ehdimme täpärästi. Klubi sijaitsi keskustan ulkopuolella ja sinne päästäksemme meidän piti metron lisäksi käyttää myös bussia.

Klubille saapuessamme yksi portsareista tuli kysymään meiltä, että olemmeko malleja ja ohjasi meidät jonon ohi suoraan sisään maksamatta edes sisäänpääsyä. Klubeille selvästikin todella halutaan malleja!

Byblos osoittautui erittäin siistiksi rikkaiden ihmisten klubiksi. Esimerkiksi klubin wc-tiloissa oli sisäänohjaaja, joka varmisti jokaisen ihmisen vessassa käytyä, että tila oli jätetty siistiksi käynnin jälkeen ennen kuin hän ohjasi seuraavan asiakkaan sisään vessakoppiin. Huvittavaa, mutta kyllä se toimi!

Emme ehtineet kauaakaan pyörimään sisällä klubilla, kun luoksemme tuli promoottori juttelemaan. Tämä yksilö osoittautui harvinaisen mukavaksi, mutta varmuuden vuoksi muuttelimme hieman totuutta hänen kysellessään tietoja meistä. Promoottori ohjasi meidät mallien pöytään ja piti meistä todella hyvää huolta koko illan. Muut mallit promoottorien porukassa olivat enemmän kiinnostuneita hyvältä näyttämisestä kuin hauskanpidosta, ja me ilolla rikoimme tätä muottia tanssimalla riehakkaasti.

Vietimme hauskan illan tanssien ja kun väsymys alkoi iskemään ei meidän tarvinnut muuta kuin nykäistä promoottria hihasta, jolloin hän ohjasi meidät kuljettajan luo, joka ajoi meidät suoraan turvallisesti kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti