tiistai 12. toukokuuta 2015

Starting Strong

Maanantaina alkoi ensimmäinen varsinainen päiväni Fashionin mallina. Toimistomme aukeaa yhdeksältä, joten aamulla kipaisin sinne ensimmäiseksi kuulemaan, mitä päiväni tulisi pitämään sisällään. Onneksi toimisto sijaitsee lähellä ja kun meikatakaan ei saa, niin saatoin nukkua pitkään ja sain oikein hyvät yöunet ennen jännittävää ensimmäistä päivääni.

Toimistomme sijaitsee neljässä kerroksessa suuressa vaalenpunaisessa kivitalossa, jossa kadunpuoleiset seinämät ovat lattiasta kattoon lasia. Ensimmäisessä kerroksessa on vastaanotto, toisessa naisten osaston tilat, kolmannessa miehet ja neljännessä kerroksessa on kirjanpito. Lähes koko aamupäivän vietinkin sitten neljännen kerroksen kirjanpidon tiloissa täytellen erilaisia papereita sopimuksen tekemistä varten. (oi Italian byrokratiaa)

Paperit täyteltyäni lähdin suorittamaan saamaani tehtävälistaa kaupungille: metrokortti Cadornan asemalta ja italialainen Wind-puhelinliittymä Duomolta. Puhelinliittymän hankkiminen oli nopeaa ja sujuvaa, mutta metrokortti ei ollutkaan aivan yhtä yksinkertainen tehtävä lomakkeineen ja jonotuksineen.

Duomo di Milano

Hommat hoidettuani kiisin takaisin toimistolle, mutta turhaan kiirehdin, sillä siellä vietettiin lounastaukoa, jonka aikaan toimistolle ei saa mennä häiritsemään. Istuin siis vastaanotossa ja odottelin kunnes kello tuli kaksi ja siesta oli ohi.

Toimistolta sain uuden tehtävälistan, mutta tällä kertaa jo oikeita mallin töitä! Aivan ensimmäiseksi olin menossa ottamaan muutamia testikuvia ja sen jälkeen vielä kahteen eri castingiin. Kuvaajan toimisto sijaitsi sen verran kaukana eikä aikaakaan ollut hukattavaksi, joten kuljettaja kutsuttiin paikalle heittämään minut testikuvauksiini.

Kuvauksissa haettiin hyvin luonnollista tyyliä, jotta saataisiin mallikansiooni kuvia, jotka näyttävät omalta itseltäni. Paita pois, tuulikone viuhuamaan ja naama kohti auringon valoa! Kuvaaja pääsi kunnolla vauhtiin kuvauksissamme ja tahtoi ottaa minusta vielä kasvokuvien lisäksi  kuvia hieman kauempaa päälläni hänen ylisuuri farkkutakkinsa. Yksinkertaisia kuvia, mutta jälki oli omaanikin silmääni varsin hyvää!

kuva: Daniele Rossi

kuva: Daniele Rossi

Kuvaajan innostumisen takia kuvauksiin kuluikin aikaa enemmän kuin oli ollut tarkoitus ja ehtisinkin käymään vain castingeistä jälkimmäisessä. Casting oli Vogue Sposan häänäytöstä varten ja koska mallikansioni ei ollut vielä valmis, minulla ei ollut mukanani mitään mitä olisin voinut castingissä näyttää. Minulle itselleni jäi castingistä tosi sekava olo, sillä en tiennyt uskoivatko he minun edes olevan Fashionin malli, kun minulla ei ollut asiasta mitään todistusaineistoa. Tänään kuitenkin sain kuulla toimistolla, että olin saanut tämän keikan!! Ensi viikolla siis luvassa on ainakin Voguen järjestämä hääpukunäytös. Aivan uskomatonta millaisen startin tämä matkani nyt saikaan! Toivottavasti tämä nyt sitten lupaa hyvää loppukesää ajatellen ja luvassa olisi paljon työkeikkoja. :)

Ruokakaupan kautta raahustin pitkän päivän jälkeen takaisin asunnollemme, jonne paluu alkaa tuntua jo kotiin menemiseltä. Asuntomme on paikka, jossa voin rentoutua ja olla kaikessa rauhassa joutumatta alituiseen miettimään miltä näytän ja millaisen vaikutelman annan.

Italialainen ruokakauppa ja metrikaupalla erilaisia oliviiöljyjä

Pitkästä päivästä huolimatta minä ja Isabel päätimme vielä lähteä illalla kaupungille. Isabel tuntee paljon ihmisiä ja hänen seurassaan päätyy mielenkiintoisiin paikkoihin tapaamaan uusia ihmisiä. Kävimme uuden ginin lanseeraustilaisuudessa, hengailimme illan bileiden dj:den kanssa Milanon kanaalilla ja menimme heidän kanssaan klubille ennen kuin sinne päästettiin muuta yleisöä. Tanssimme Isabelin kanssa tyhjällä klubilla kahdestaan ja myöhemmin hengailimme rajatulla vip-alueella Isabelin ystävien kanssa. Seuraavana päivänä oli kuitenkin luvassa castingejä, joten lähdimme ajoissa takaisin asunnollemme nukkumaan. It was a super fun night!

Milanon kahden kanaalin sulku yöaikaan

Asunnolle päästyämme tapasimme sinne poissaollessamme muuttaneen uuden tytön. Hän on kotoisin Saksasta ja on myös nimeltään Isabel. Hassu sattuma, että jaan nyt siis asunnon kahden Isabelin kanssa!

Tämä päivä on jo ollut hieman rutiininomaisempi normaali mallin työpäivä Milanossa. Aamulla sain kansioni toimistolta, jonka jälkeen lähdin suorittamaan päivän tehtävälistaani, eli käymään minulle määrätyissä castingeissä. Muut castingit olivat kohtalaisen nopeita ja kahdessa pääsin jopa suoraan sisään jonottamatta, mutta yhdessä castingissä jonotettiinkin sitten muidenkin edestä. Jono kiemurteli sisäpihalla auringonpaisteessa ja tyttöjä oli valehtelematta 100, jonka lisäksi joukossa oli myös miesmalleja noin 50 kappaletta. Tässä vielä kuvia päivän matkani varrelta.








Huomenna luvassa lisää castingejä ja ehkäpä myös uudet testikuvaukset. Tällä kertaa meikin, tukan ja stailauksen kanssa viimeisteltynä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti