perjantai 5. kesäkuuta 2015

Festeggiamenti

Täällä Milanossa on nyt ollut paljon aihetta juhlaan! Tiistaina vietettiin Italian tasavallan juhlapäivää, keskiviikkona ihana Sanna oli täällä päivävisiitillä ja eilen torstaina vielä Milanon pikkusiskoni Jenna saapui kaupunkiin. Paljon on ollut aihetta iloon ja paljon ihania muistoja on luotu.

Etukäteen googlailin tietoja koskien Italian Festa della Repubblica -juhlaa, ja odotukseni olivat korkealla! Olin lukenut Italiassa järjestettävän juhlan kunniaksi muun muassa jalkapallopelejä, paraateja ja ilotuksia, ja odotin illan päätteeksi näkeväni huikean ilotulitusshown Duomon yllä. Todellisuus loppujenlopuksi ei kuitenkaan juuri poikennut tavasta viettää Suomen itsenäisyyspäivää. Kyseessä oli vain kansallinen vapaapäivä, jolloin kaupat olivat kiinni ja ihmiset viettivät aikaa kotona perheidensä parissa - no mutta, mikäs siinä. (Paikallisten ruokaostokset näyttävät niin herkullisilta, ettei varmasti ollut kehnot tarjoilut!)

Mallit saavat kutsuja kaikenlaisiin tapahtumiin, ja koska meidän perheemme eivät ole täällä, päätimme me vapaapäivän kunniaksi tarttua yhteen kutsuista, ja lähteä Isabellin kanssa allasbileisiin! Bileet järjestettiin aivan Duomon lähellä sijaitsevan korkean kerrostalon katolla, ja näkymät ylhäältä olivat huikaisevat!

Päivän sää oli allasbileitä ajatellen aivan täydellinen ja kirkkaalta taivaalta porottava kuuma aurinko sekä +30 astetta oli houkutellut muitakin ihmisiä altaan äärelle. Malleille bileet olivat ilmaiset, mutta ilmeisesti muut osallistujat kustansivat huvista 20 euroa. Vähän se tuntuu väärältä, mutta puitteet bileille olivat täydelliset, musiikki erittäin tanssittavaa ja drinkit erittäin herkullisia (+ilmaisia). Isabell pulahti myös altaaseen vilvoittelemaan, mikä kieltämättä näytti erittäin houkuttavalta. Itse en kuitenkaan uskaltanut huuhdella aurinkorasvojani pois!





Taustalla vasemalla näkyvät Garibaldin bisneskeskittymän pilvenpiirtäjät ja kaukaisuudessa oikealla siintävät jopa Alpit.
Keskellä puolestaan on jokin super tunnettu kirkko Milanossa, jota en kuitenkaan turistikierrosta käymättömänä tunnista.

Tanssimme illan viilenemiseen asti, ja auringon laskettua suuntasimme kotiin nukkumaan. Seuraava päivä kuitenkin oli tavallinen casting-päivä ja Sanna tulisi käymään!

Ystäväni Sanna on todellinen maailmanmatkaaja, sillä hän on ammatiltaan lentoemäntä. Viime viikolla hän ilmoitti ksäkuun kolmannen päivän lentonsa määränpään olevan Milano, ja kysyi olisinko kaupungissa - no täällähän minä! Tunnen Sanna Modelpointin kautta ja olemme tavanneet ensimmäisen jonkin näytöksen yhteydessä. Yhteisiä näytöksiä on ollut niin useita, että ensitapaamista ei enää edes muista! Muistan kuitenkin erään automatkan, jolloin ajoimme Sannan kanssa kahdestaan Lahteen, ja vaikka emme vielä edes kunnolla tunteneet toisiamme, höpisimme iloisesti koko automatkan. Minä ajoin ja Sanna kertoi seikkailuistaan miss maailma -kisoissa. Voi miten haltioitunut olinkaan!

Tämän multitalentti malli/lentoemännän saapumisesta kuuleminen ilahdutti minua suunnattomasti. Olin juuri alkanut kokea kotikaipuun tunteita, ja mahdollisuus papattaa monta tuntia suomeksi tuli enemmän kuin tarpeeseen! Tuntui myös aika hienolta esitellä ennen Milanossa käymättömälle tätä "kotikaupunkiani" aivan kuin olisin paikallinen. Huomasin myös, miten uusin silmin kaupungin voikaan nähdä, kun toinen innoissaan näkee kaiken ensimmäistä kertaa. Sain siis viettää ihanan aurinkoisen päivän Milanossa ihanassa seurassa turistiopasta leikkien.

Kunnon turistipäivän kunniaksi kunnon turistin kuvadiashow:


Tervetuloa mun Milanoon!

Sanna ja Duomo

Me ja Duomo

Sanna ja riittämättömän pieni italialainen kahvi

Colone di San Lorenzo

Colone di San Lorenzo ja me

Aperitivo-aika!


Naviglin ranta selfie

Naviglio Pavese

Naviglio Grande

Hassutteluhetki!

Auringonlasku kanaalien sululla

Auringonlaskuun saa parhaat selfiet


... setä oli asiasta samaa mieltä
 


Ilta päättyi illalliseen Naviglin rannan ravintolassa nimeltään Osteria dei Formaggi.
Sanna söi italialaisen lasagnen ja minä parsa täytetyt nogghit juustokastikkeessa. Yritin ottaa ruoastani kuvaa, mutta puhelimen akku loppui juuri sillä hetkellä. Ehkä parempikin niin, sillä kyseessä kuitenkin oli valkoisia palluroita valkoisessa kastikkeessa ...mutta herkullista se oli!


Ihanaa kun pääsit visiitille Sanna <3 Täydellinen päivämme antoi minulle valtavasti energiaa tulevaan ja kasan ihania muistoja. Nämä kaksi maailmanmatkaajaa tapaavat vielä, mutta kukaan ei vielä tiedä, että missä päin maailmaa!

Eilen puolestani sain suomenkielen aseman vakiinnutettua tänne Milanoonkin, kun Jenna saapui aloittamaan oman kansainvälisen mallin uransa. Milanon pikkusiskoni Jenna oli viettänyt eilen ensimmäisen kokonaisen päivänsä täällä ja illalla ehdimme näkemään nopeasti ja vaihtamaan kokemuksia ensimmäisistä päivistämme.

Haimme gelatot "Milanon parhaasta gelato-baarista" Gioggolat Italianosta, ja nautimme ne Duomon portailla istuen. Jaoimme yhdessä pienen melko täydellisen hetken lämpimän päivän hiljalleen vaihtuessa lämpimään iltaan. Aurinko lämmitti yhä ja Duomon auringossa lämmennyt kiviporras poltteli takapuolta. Gelato suli nopeasti lämpimässä ilmassa ja tahmea herkku valui kupin reunojen yli vauhdilla. Jennan kertomusta hänen ensimmäisten päiviensä tapahtumista kuunnellessa tajusin todella, kuinka kauan olen täällä jo ollut - tänä sunnuntaina tulee täyteen jo kokonainen kuukausi. Milano on kaupunkina minulle kutsuva, turvallinen ja jopa kotoisa. Minä viihdyn täällä ja elämä on tällä hetkellä aika mukavaa.

Kupissa valkosuklaata ja pistaasia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti