maanantai 1. kesäkuuta 2015

Hyvästejä ja herkuttelua

Tämä viikonloppu on ollut Isabellin viimeinen Milanossa ja sen kunniaksi olemme tehneet kaikenlaista mukavaa. Kyseessä on saksalainen Isabell, joka on jakanut kanssani yhteisen huoneen. Hän on ollut aivan täydellin huonekaveri, joten on on sääli, että hän lähtee. Koskaan ei tiedä, minkälainen tyttö tuota viereistä sänkyä seuraavaksi tulee asuttamaan. Saattaa kuitenkin olla, että Isabellin kanssa tulevaisuudessa tapaamme vielä jossain päin mallimaailmaa! Näin me ainakin toivomme.

Viikonlopun ohjelmamme on ollut tehdä kaikki se, mitä Milanossa käydessään tulee ehtiä tekemään. Belgialainen Isabel on kuvausmatkalla Bangkokissa (mieletöntä!!), joten olemme suorittaneet viikonlopun tehtävälistaamme kahdestaan. Jos peri-italialaisesta viikonlopusta puhutaan, on se aloitettava pizzalla!

Ravintolareissuamme varten laitoin pitkästä aikaa meikkiä
 (selfien arvoinen suoritus!)

Tripadvisorin avulla suuntasimme "Lievitá - Pizzeria Gourmet" -nimiseen läheiseen pizzeriaan, joka osoittautui loistovalinnaksi! Englanninkielistä ruokalistaa ei ollut saatavilla, mutta englantia auttavasti puhuva äärimmäisen mukava tarjoilija auttoi meidät läpi tilausoperaation. Päädyimme jakamaan kaksi erilaista pizzaa, joista toinen oli pesto-pistaasipähkinä pizza ja toinen carpaccio-pizza sisältäen lihaa, sinihomejuustoa, rucolaa ja saksanpähkinöitä - täydelliset valinnat! Ravintola oli erikoistunut erilaisiin margareta-pizzoihin, joihin  olisi saanut tarkkaan valita minkälaisia tomaatteja pizzaansa olisi halunnut ja miten ne siinä tarjoiltaisiin (juusto alla vai päällä) ja minkälaista juustoa pizzaansa olisi halunnut: minkä eläimen maidosta tehtyä, miten valmistettua ja miten pizzan päälle laitettuna. Tällainen kustomoitu margareta-pizza olisi ollut se peri-italialainen valinta, mutta siinä vaiheessa iltaa operaatio tuntui liian haastavalta. Ehkä jo ensi kerralla uskallan paneutua tarkemmin tähän operaatioon ja tilata pizzani valtavalla kasalla sulaa mozzarellaa, jonka päälle laitetaan semiaurinkokuivattuja tomaatteja?




Lauantaina vietimme turistipäivän kierrellen kaupoissa ja vieraillen Milanon lähes ainoassa turistinähtävyydessä, Milanon tuomiokirkossa, Duomossa. Jonotimme hyvän tovin maksaaksemme sisäänpääsyn (2€), kunnes kello tuli neljä, jonka jälkeen kaikki asiakkaat päästettiinkin ilmaiseksi sisään. Maksamalla 11€ kirkon yläkertaan, "terassille", olisi myös päässyt kiipeämään ja jos kävelyn sijaan haluaisi käyttää hissiä, maksaisi se 14€. Muille Milanon vierailijoille suosittelisin tätä terassivierailua, sillä itse kirkko oli aika nopeasti nähty, ja terassilta aukeaa taatusti upeat näkymät Milanon ylle! Meille tärkeintä oli se, että nyt voimme sanoa käyneemme Duomossa.

Itse kirkko on mielettömän kaunis ja kaikkine yksityiskohtineen suorastaan henkeäsalpaava, mutta valitettavasti kirkko oli turisteilla pilattu. Varsinkin tämän kello neljän ilmaissisäänpääsyn jälkeen kirkko oli kaukana hartaasta turistien pälpättäessä iloisesti omilla äidinkielillään. Maksoimme kolehtiin euron ja sytytimme kynttilät ennen poistumistamme kirkosta. Isabellin mielestä oli epäkohteliasta ottaa valokuvia kirkossa, mutta otin silti muutaman, kun muutkin kerran ottivat.





Tänään teimme sen, mitä bookkerini Alexander suorastaan määräsi minut lomallani tekemään - vierailemaan Como-järvellä. Tämä viikonloppu Italiassa on monille pitkä viikonloppu, sillä tiistaina vietetään Italian kansallispäivää "Festa della Repubblica":a, jota vietetään Italian tasavallan perustamisen kunniaksi. Monet yritykset, myös mallitoimistomme Fashion, pitää ovensa kiinni myös maanantain ja nauttivat pitkästä viikonlopusta. Itselläni kuitenkin huominen maanantai on työpäivä, sillä minulle on järjestynyt jälleen uudet kuvaukset!

Matkustimme Como-järven rannalla sijaitsevaan Lecco-nimiseen kaupunkiin junalla 40 minuutin matkan. Matkalipun hinta oli vain 4,80€, mutta junaan saapunut tarkastaja vaati meitä maksamaan ylimääräiset 9€ per naama, sillä emme olleet leimanneet lippujamme asemalla. Tämän jälkeen fiilis oli varsin "huijattu tyhmä turisti", sillä asemalla ei ollut missään lukenut, että matkaliput tulisi leimata ennen junaan astumista. Tämä käytäntö vain olisi tullut tietää ylimääräisiltä maksuilta välttyäkseen, ja koska "Italian laki näin sanoo", ei meillä ollut asiaan vastaanväittämistä.

Tämä päivä oli huomattavan pilvinen ja tuulinen, ja alkupäivä Como-järvellä olikin varsin vilpoinen. Maisemat olivat häikäisevän upeat, mutta uskon järven paljastavan todellisen loistonsa aurinkoisina päivinä. Alpit reunustivat kirkasvetistä järveä sellaisin draaman keinoin, jotka vain luontoäiti taitaa, ja kaiken tämän komeuden syleilyssä lepäsi pieni, ihastuttava ja huomattavan hyvinhoidettu italialaiskylä. Aurinko kurkisti pilvien takaa, ja hetken oli jopa ihan lämmin. Nautiskelimme gelatot auringonpaisteessa ennen seikkailumme päättämistä kotimatkaan junalipuilla, jotka leimasimme kaikissa mahdollisissa automaateissa.





Isabellilla pistaasia ja stracciatellaa, minulla kirsikkaa ja jogurttia
Ahhhh gelato <3

Seikkailumme lisäki olen saanut myös hieman uusia kuvia ja tässäpä niitä vielä tulee loppukevennyksen muodossa:

© Pietro Pappalardo
Styling: Edoardo Caniglia
Muah: Federica Zinfollino

© Pietro Pappalardo
Styling: Edoardo Caniglia
Muah: Federica Zinfollino

© Pietro Pappalardo
Styling: Edoardo Caniglia
Muah: Federica Zinfollino

© Pietro Pappalardo
Styling: Edoardo Caniglia
Muah: Federica Zinfollino



© Juliet Labdien & Debora Pota
Muah: Elena Gentile

© Juliet Labdien & Debora Pota
Muah: Elena Gentile
© Juliet Labdien & Debora Pota
Muah: Elena Gentile

© Juliet Labdien & Debora Pota
Muah: Elena Gentile

© Juliet Labdien & Debora Pota
Muah: Elena Gentile

© Juliet Labdien & Debora Pota
Muah: Elena Gentile



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti